sorozat fogyasztás


Ezen az oldalon fogom összegyűjteni azon sorozatok listáját, amit valaha néztem és/vagy épp nézek. Egy rövid, pár mondatos összefoglalót is írok, hogy miről is szólnak, hátha valakinek kedve támad hirtelen ledarálni őket.
A pontozásuk egyszerűbb lesz, mint a filmes részlegnél: kötelező > ajánlott > egyszer majd > unaloműzőnek > csak bátraknak
Jó szemezgetést!


19, Ben and Kate (sitcom) kezdés éve: 2012

Mint a cím is mutatja, két főszereplőnk van Ben és Kate, egy testvérpáros. Kate egyedülálló anya, kissé szórakozott, de mindig racionálisan próbálja nézni a dolgokat. Kényszerből hozzá költözött a bátyja Ben, aki eléggé fura egy fazon. Mindent kimond, ami az eszébe jut, állandóan valami hülyeségen töri a fejét, de egyetlen célja, hogy a nővérét és unokahúgát "megvédje" a számára kegyetlennek hitt, ám valójában kellemes világuktól.
Már a pilot epizódban megszerettem a karaktereket. Annyira imádni való mind az 5 főhős, hogy biztos vagyok benne, hosszútávú lesz a széria. A 3.-4. rész körül azt hittem, hogy ennyi elég belőlük; vicces volt, de unalmas. A következő részekben rájöttem, hogy nem: nem lekötni akar, csak szórakoztatni egy röpke 20 percre. Egyszerű történetek, remekül megkreált karakterek, tiszta felüdülés ez a 20 perc a rohanó hétköznapokban.

Kötelező

18, Cuckoo (családi vígjáték) kezdés éve: 2012

Rachel 1 évre külföldre ment tanulni, ahol megismerkedett Cuckooval, és azonnal össze is házasodtak. Hazatérve azonban apjának nem tetszett ez elhamarkodott döntés. Főleg nem az újdonsül veje, (egy hippi) akinek világmegváltó gondolatai vannak, melyet spirituálisan, az emberek lelkének felszabadításával és szeretettel próbál elérni. Cuckoo a szexfüggő, szabadszájú, de közben őszinte és kedves gondolataival felforgatja a brit kisvárosi család életét.
Nagyon rövid sorozatról van szó, csak 6 részes az első évad. Andy Samberg-re építve hozzák a színvonalat részről részre. A karakterek mind szerethetőek, és a történetek is igazán élvezhetők. Kötelezőnek nem mondható, de az "ajánlott"-tól én többre tenném. A családi sitcomok közül egynek jó, érdemes felvenni a listába.

(erősen) Ajánlott

A sorozat feliratát én készítem, melyek ITT a feliratok.info-n letölthetők.

17, That '70s Show (vígjáték) kezdés éve: 1998

A 70-es években játszódó sorozat 6 tinédzser életét mutatja be tipikus retro stílusba. Lázadás, hippi élet, fű, első szerelmek, szigorú szülők.
Többet nem is nagyon lehet elmondani a történetről. Remek poénok, érdekes történetek. Hosszú időre képes lekötni az embert. Igazi darálni való sorozat, melyet szívesen ajánlok bárkinek. Vagy csak ha akad 20 perc szünet, be kell tenni egy részt és garantált a szórakozás. Emellett jó látni ma már nagy sztárokat tizenévesként (Ashton Kutcher, Mila Kunis)
*Ashton valami baromi jó látni egy buta "agyatlan tuskó"-ként. 

Ajánlott

16, Hung (vígjáték-dráma) kezdés éve: 2009

Ray egykor híres sportoló volt a gimiben, de sajnos kicsúszott a lába alól a talaj. Egyszerű középiskolai edzőként dolgozik, felesége elhagyta, csak egy tó parti háza maradt, amit inkább csak nyaralónak lehetne hívni. Érdektelen életében egyedül a gyerekeinek tud igazán örülni. Azonban amikor egy nap leég a háza már a gyerekit sem tudja eltartani. Nincstelenként muszáj valami "hatalmas" dolgot felmutatnia, amit megfizetnek rendesen, hogy újra talpra tudjon állni. Csak egy dologhoz ért: hímringyónak áll. Azonban ez még sem olyan egyszerű, mint gondolta.
Vígjátéknak nem mondanám, vannak vicces jelenetek, de még is inkább drámai hangulatú. Kb. mint a Törtetők, itt is inkább az főszereplő(k) életét mutatja be a sorozat, amit az alap sztoriból kiindulva csak is vicces lehet. Kicsit vontatott  inkább lassúbb a sorozat menete, de egy-egy évad "csak" 10 részből áll, így elég hamar be lehet hozni a lemaradást. Érdemes bepróbálni. Nem egy Californication, nem is annyira pörgős, és cliffhangerrel teli, még is nagyon szerethető sorozat. Emiatt kötelezőnek nem mondhatom, de egy erősen ajánlott plecsnit kap. Laza kis sori, két pörgősebb, izgalmasabb 40 perces közé mindenféleképp kell egy ilyen.

Ajánlott

15, Haven (krimi-dráma-fantasy) kezdés éve: 2010

Haven egy tipikus és egyben gyönyörű tengerparti város. Egy nap egy FBI ügynök itt old megy egy különös ügyet. Ezután jön rá, hogy ebben a városban  valami nem stimmel. Valami oknál fogva sokan természet feletti erőkkel rendelkeznek. Miután megtapasztalta ezeket a dolgokat, úgy gondolja senki nem hinne neki az FBI-nál és inkább itt marad, hogy a helyi rendőrrel Nathannel együtt oldják meg ezeket az ügyeket.
Stephen King adaptációról van szó. Ezért kezdtem el nézni. Olyan 8-10 részt láthattam belőle, de az első évadot nem fejeztem be. És úgy gondolom nem is fogom. A történetekkel semmi baj, a legtöbb fantasyhoz képest tényleg érdekesek az ötletek. Mégis valami hiányzik belőle, ami lekössön. Úgy érzem, hogy a főszereplők nem elég érdekesek, nincs konkrét történetük, és ha van is, lassan fejlődnek ki. Így "csak" az epizódok története marad, ami meg nekem kevés, hogy végig tudjak izgulni 40-50 percet. Habár egy esélyt természetes megér. A város és a környezet tényleg csoda szép, mintha a Travel csatorna egyik műsorát látnánk.

Csak bátraknak

14, One tree hill (dráma) kezdés éve: 2003

A történet eredeti főszereplője Lucas az írói vénával és emellett kosár tehetséggel megáldott srác, aki az anyjával és nagybátyjával él együtt mert az apja elhagyta őket és családot alapított, ráadásul ugyan abba a kis városba Tree Hill-ben. Lényegében egy sport-tini drámának indult a sorozat. Melyben alig 2-3 évad alatt természetesen a sport része eltörpült a dráma mellett. Mára már a történetek is teljesen megváltoztak, az 5 kezdeti főszereplőből is már csak hárman maradtak. De a sorozat még mindig fut. idén a 9. évaddal. Szóval nem beszélhetünk bukásról.
Itt jönne a személyes komment. Jöhet a kérdés, vajon miért kezdtem el nézni egy tinidrámát? Hát elég régen volt... és nem akartam utána már abba hagyni. Szerintem a sorozatoknak a legtöbbet támadott, és a legtöbb előítéleteket kapó fajtájáról van szó, amiket titokban azért sokan néznek. De nem is baj. Szerintem kell egy ilyen. Hiába mondjuk, hogy nyálas, meg kamu, meg tökre mese az egész, mondjuk ki; azért jól esik ilyet is látni, hogy lehetne ilyen is. Véleményem szerint 13-16 éves korban igen jó érzelmi fejlődést adhat egy kedvesebb dráma sorozat és az ilyenekre később mindig olyan jó vissza gondolni. Ilyen a One tree hill is.
 Ezért mondhatom: nem szabad egyből elutasítani, "csak mert..." A történetről és a cselekményről többet nem lehet mondani, (van azért minden évadban egy érdekes fő szál, gyilkosság-csalás-halál-baleset stb.) csak a régi jól bevált taktika: el kell kezdeni nézni, és megtetszik akkor mehet tovább! 
És itt jön még a plusz, amit a végére hagytam. Nem tudom, ki szerzi a zenéket, de valami irtózatosan jó munkát csinál. Tele van minden rész jobbnál jobb zenékkel, dalokkal. Kíváncsi vagyok mennyi pénz megy el egy részre csak a dalokkal, de le a kalappal. Rengeteg kevésbé ismert bandával és zenésszel ismerkedtem meg a OTH-en át. És mind a mai napig hallgatom őket. Sokszor már arra sem emlékszem, hogy innen ismertem meg, annyi van. Sőt... olyan is akik pár évvel később lettek világhírűek. 
Összefoglalva: az első 3-4 évad teljesen lekötött, utána viszont a zene volt a legfontosabb, de még így sem sikerült megunni.
A pontozás? ... "egyszer majd" nem lehet, mert ugye, mint írtam a tini dráma miatt, jobban értékelni az ember fiatal korában ezt a sorozatot. "unaloműzőnek" sem lehet, mert unalomból kasza lesz a vége. Szóval egy  ajánlott, DE! ha érvényesek a fenn leírtak rád: ha szereted a kellemes fülbemászó lassabb dallamokat, ha néha eleged van már a csodákból és az akciókból, és vágysz, hogy mást is kapja soriktól, ha nem utasítod maximálisan vissza a drámát és az emberi kapcsolatokat, de emellett szereted a szép lányokat (mert abból sincs hiány) egy próbát megér.

13, Entourage (vígjáték-dráma) kezdés éve: 2004

A történet 4 törtető srácról szól: egy éppen befutó/befutott világsztárról Vincentről és 3 gyerekkori barátjáról akiket mindenhova magával visz, és ők követik is  őt. Elsősorban támogatják a kis Vinit, de emellett mind a hárman próbálják megvalósítani álmaikat a sztárok, csillogás és gazdagság tengerében próbálnak helyet és nevet szerezni. A rengeteg bulizás és tivornya persze nem tart örökké, néha dolgozni is kell, azonban ez elég stresszes dolog ebben a világban.
Az ő életüket mutatja be ez a sorozat, nem csak a sztárok, hanem az ügynökök és menedzserek szempontjából is. Mivel HBO-s sorozatról van szó, így nem tömegre gyártott darab ez, még is, szerintem tömegek nézik. Az átlag ember szemével nagyon érdekes ez az életvitel, talán ezért is ennyire népszerű az Entourage.
Ajánlott

12, Lucky Louie (családi vígjáték) kezdés éve: 2006
(Eddigi ajánlóktól eltérően most egy extra hosszú sorozatajánló jön, ezt még pár hónapja írtam egy bizonyos blognak, mint "vendégblogger". Sajnos nem ütötte meg a szintet vagy nem tudom mi okból, de nem került ki. Viszont ehhez a bloghoz remélem elég lesz ;)


A manapság futó Louie c. sorozat egyre nagyobb sikerére előkaptam Louis C.K. régi sitcomját a Lucky Louiet. Louis zseniális humora itt került először sitcomba. Lehet, hogy túl életszagú volt a sorozat, vagy csak a rengeteg káromkodás miatt, de csak 1 évadot élt meg. Szóval miért is érdemes belenézni?

Röviden Louis C.K.-ről. Vagy mondjuk inkább Székely Lajos? Az íres kinézetét anyjától örökölte, míg a nevét apjától. (apja félig magyar félig mexikói) Gyerekkorában sokan nem tudták kiejteni a nevét így See-kay-re változtatta. Később ebből lett C.K.

Na de akkor beszéljük a Lucky Louie-ról. Mondhatni napság nem túl elterjedt dolog, de az egészet élő közönség előtt vették fel. Ami meglátszik a díszleten is, hisz elég lepukkant.
De végül is ettől csak hitelesebb lesz az életük. A sztorik poénjai a szexre, drogra, és rasszizmusra épülnek, tele káromkodással. Louie egy autószerelő, felesége Kim (Pamela Adlon – Californication) nővérként dolgozik, és hát finoman szólva is alig-alig van pénzük, mégis Louie képes volt kiadni 300 dollárt egy Frankeinstein babára, ahelyett, hogy a lakbért fizatte volna ki. Van egy 4 éves kislányuk, aki akkban tartja a szüleit. Olyannyira, hogy még a Szuperdada (Jo Frost) trükkjei sem hatnak rá.
És hogy miért nem vállalhatnak Louiék második gyereket?

„my dick is too aware that your pussy is a chamber of financial ruin.”


De emellett rengeteg monológot, okfejtést is kapunk, és meglátjuk milyen ok-okozati összefüggés is lehet július 4.-e és a között hogy Amerikát miért ne hívhatnánk akár Gaylandnek. Vagy, hogy egy egyszerű, „Apu játszhatunk kint?” kérdésből 3 perc alatt csak a „miért?” kérdéssel eljuthatunk, arra a válaszra, hogy, „azért mert Isten halott és mi egyedül vagyunk”. Louie állandóan egészségtelenül eszik, folyton csak a szexre játszik, ami sajnos nem jön össze sokszor, így többnyire csak a szekrénybe látjuk rejszolni.

További szereplő Jerry bácsi, aki egy igaz amerikai suttyó. Többnyire tőle hallhatjuk azokat hosszú 3 perces monológokat, hogy például az ajtók miért is állnak az emberi kapcsolatok és energiaáramlások közé, vagy hogy azzal, hogy ő eljár az ingyen konyhára enni, miként segíti az ott dolgozókat,

„that's how life goes: you fuck, you have kids, you eat. that's all.” A végére az évad eljut odáig, hogy rájövünk, igazából Louie-val semmi baj. Olyan dolgokat tesz, amelyet minden más lusta ember tenne, és hogy igazából nem is vele van a baj, hanem azzal a sok őrülttel aki körülveszik őt. Így aztán a probléma megoldása több-kevesebb sikerrel, a barátaitól kapott „remek tanácsok” ellenére persze valahogy csak-csak sikerülnek.

Én úgy gondolom, hogy 6 évvel ezelőtt talán még nem voltunk túlságosan vevők az effajta káromkodós poénokra. Talán most, hogy az új sorozatára több vevő van, talán a régit is előkapják páran. Nekem az okfejtések nagyon bejöttek, és a mellékszereplők is mind nagyon szerethetőek.

Egyszer majd

11, The walking dead (dráma-horror) kezdés éve: 2010

A főszereplő seriff egy hosszú kómából arra ébred fel, hogy a kórházba sehol senki. Minden szét van dúlva, mintha háború lenne. A kórházból kiérve kiderül, hogy tényleg háború van. A zombikkal. Így hát első dolga, hogy felfegyverkezve nekiáll megkeresni a családját, mivel tudja, hogy ők még biztos élnek. A kómája alatt, azonban a felesége összeszűrte a levet, a legjobb barátjával, aki ráadásul a társa is. Ez adja a drámai vonalat.
Egy tipikus zombis filmről (sorozatról) szól, egy kis világvége hangulattal megfűszerezve. Ahhoz képest, hogy sorozatról van szó, elég sok pénzt öltek bele a zombi maszkokba, és tökéletesen használják a számítógépes effekteket. ( Ide kattintva láthatjátok a videót, amit nemrég tettem ki.) Néhol sajnos kicsit vontatott a sztori, de én így is csak ajánlani tudom. Kötelezővé nem tehetem, mert egy zombis-road movie feelinges sztori nem feltétlenül nagy durranás, azonban akik ezt a műfajt picit is szeretik azok imádni fogják.

Ajánlott

10, Supernatural (dráma-fantasy-horror) kezdés éve: 2005

Főszereplőnk egy testvér pár Dean és Sam. Miután apjuk meghalt, Dean, aki végig mellette dolgozott felkereste Samet, aki más utat választva egyetemre ment tanulni, hogy közösen folytassák a családi bizniszt. Ez a vállalkozás nem más, mint a természetfeletti lények megölése és vissza juttatása a saját világukba. Szellemek, démonok, alakváltók, vámpírok átkok és fekete mágia. Amit csak a rémmesékben hallottál, az mind igaz. A 2. évadtól kezdve előjön a fő szál, mely már nem csak egy két szörnyről szól, hanem Lucifer és Isten, az angyalok és démonok harcáról, és persze a két testvérpár szerepét az apokalipszisben.
Mást nem is tudok mondani, akit ez nem fogott meg annak azt tudom mondani, hogy akkor is kezdje el nézni!!! Abszolút favorit, Top 5-ös sorozatom. A fő szál (a 5. évad végén teljesen lezárul, mivel ennek a szálnak az írója idáig tervezte, és innentől ki is szállt a sorozat készítésből.) egyszerűen remek, tele jobbnál jobb clifhangerekkel, drámával, és tökéletesen eredeti, izgalmas részekkel. Még a "fillerek" is annyira jók, hogy nem szabad kihagyni. És persze a szörnyek mindig a fiatal huszonéves szexi lányokat támadják meg, így gyönyörű kezdő színésznőkből sincs hiány.

Kötelező

9, Scrubs  (vígjáték-dráma) kezdés éve: 2001

A történet 3 frissen végzett orvost mutat be, ahogy szépen lassan megtanulják a kórház igazi, egyetemen nem tanított, létét. A sorozat lényegét a karakterek adják: az üldözési mániás karbantartó, a szarkasztikus, és mindenkit leoltó főorvos, a kórházigazgató, aki a megtestesült gonosz, alkotják a cselekmények gerincét, de még sok más idióta figura is feltűnik...
Egy igazi különleges sitcomról van szó. Tele érdekes már-már furcsa poénokkal, érzelemmel és drámával.  Hatalmas siker volt, nem csoda, hogy 9 évadot élt meg. Nem véletlen, hogy egyesek a Jóbarátok sikeréhez és színvonalához hasonlítják.  (Habár, ez nem az alánevetős fajta sori) Egyik legnagyobb erénye számomra, hogy az epizódokba hallható zenék elképesztően jók. Ezt úgy értem, hogy nem egy előadót ismertem meg a Scrubs miatt, melyek máig állandóan hallgatok. Magyarországon véleményem szerint nem lett akkora siker, mint a Jóbarátok. Sajnos itthon az számít vígjátéknak és sikernek, ahol alá nevetve mutatják meg, mikor kell nevetnünk. Mivel nem csak zeneileg hozott újat, az évek alatt, hanem egyetlen pillanatra sem változott a 9 év alatt a sorozat mivoltja és színvonala nem lesz nehéz a pontozás...

Kötelező

8, Smallville (kaland-dráma-sci-fi) kezdés éve: 2001

A történet leírás a legegyszerűbb dolog: Clark Kent Supermanné válásának útját mutatja be ez a sorozat. Tinédzser korától: ahogy lassan megtanulja képességeit; rájön hogy honnan is származik, majd felnőtté válását, ahol megtanulja felelősséggel használni erejét, és azt az emberiség javára fordítani. Egy-egy részben még a jó öreg Superman filmekből ismert ellenségekkel is találkozhatunk, illetve a Justice League-hez hasonló bandát is össze szed a jó öreg Clark.
Mivel 10 évados, így két ember van: igazi fan, és akit egyáltalán nem érdekel. Így nehéz lesz rávenni bárkit is, hogy elkezdje nézni (még is csak 10 évadról van szó, kb. 240 rész), főleg mivel az első kettő/három évad, meglehetősen laposra és kiszámítható sémára épülő részekből áll. Azonban a negyedik évadtól megnő az izgalmas részek száma, és Cliffhhangerek is sokasodásnak indultak, ezzel egyre izgalmasabbá téve a sorozatot. Így nehéz lesz pontozni, mivel én is az a fajta vagyok, aki hirtelen darálta le ezt a 10 évadot.

Így, megosztó leszek, aki most állna neki 10 évadnak (mivel az oldal lényege a sorozat ajánlás) annak muszáj lesz kitartónak lenni ezért kapja a Csak bátraknak pontot. Azonban a fanok tudják, hogy a sorozat világban a Smallville mellett nem lehet szó nélkül elmenni.


7, Californication (vígjáték-dráma) kezdés éve: 2007

Hank Moody egy sikeres író. Vagy is van egy siker könyve. Az írói tevékenység nem túl jellemző rá. Inkább az ivás és szex. Modora egy kamasz fiúra emlékeztet, amit ugye a felnőttek nem igazán tűrnének el, de "bája" mindenkit átver. A nők csak úgy tapadnak rá, amit ő természetesen ki is használ. Szerelme és lánya az egyetlen biztos pont az életében, de ezt a boldogságát is mindig képes elbaltázni egy-egy rossz kicsapongó húzásával. Lényegében a farka vezérli a testét és az agya maximum csak harmadlagos.
A leírás alapján szerintem csak szeretni lehet. Iszik, bulizik, csajozik és írói vénájának köszönhetően verbálisan csatákban sosem marad alul senkivel szemben. Ki ne akarná látni Hanket hétről hétre? Mindenképp kötelező anyag.
Kötelező

6, Daybreak (akció-krimi-thriller) kezdés éve: 2006

Főszereplőnk egy nyomozó, akit egy nap azzal vádolnak, hogy megölte a főügyészt. Alibije nincs, így kénytelen menekülni. Menekülés közben próbálja kinyomozni, hogy ki és miért akarja pont rá kenni az egészet. A csavar, hogy nem érkezik el számára a másnap, egy időcsavarba kerül. Ő az egyetlen, aki emlékszik, hogy mi történt, így esélye van napról napra kinyomozni, hogy vajon ki a tettes és, hogy mi történik vele.
Lényegében ugyanaz a nap, csak mindig más és más történik. Egy apró különbség hatalmas változást okozhat (= pillangóhatás). Sok hozzáfűzni valóm nincs. Az összefoglaló alapján mindenki tudja, hogy mit várhat, krimi+misztikum. Nézettség bajok miatt törölték a sorozatot, pozitívum viszont, hogy van befejezés. Akit nem fogott meg a leírás ne kezdjen bele, akit kicsit érdekel, az nyugodtan belekezdhet. Egyszerű a sori: azt kapsz, amit vársz. Nekem tetszett, egynek jó volt.

Unaloműzőnek

5, Skins (dráma) kezdés éve: 2007

Ez egy britt ifjúsági dráma, mely közvetlenül mutatja be a legkényesebb témákat, azaz a 17-18 évesek szexuális dolgait, a homoszexualitást, drogozást és ivást: a mindennapjaikat.
Lényegében erről szól a sorozat, bővebben nem nagyon lehet írni róla összefoglalót. Annál inkább további infókat. Ami a legérdekesebb és legkülönlegesebb ebben a sorozatban, hogy a színészek is 17-18 évesek. Nincsenek holywoodi huszonéves, érett top modell alkatú , gyönyörű lányok és fiúk. Mondhatni tényleg az utca gyerekeivel és gyerekeiről szól. És ez annyira komolyan van véve, hogy 2 évente leváltják az egész szereplőgárdát és újra 17-18 éveseket kerestek színésznek. Ez azt jelenti, hogy idén már a 3. gárdával vágtak neki. Anno az első váltás nagy port kavart a "jól megszokott" sorozatokhoz képest, de ennek ellenére sem csökkent a sorozat színvonala. Abszolút ajánlom mindenkinek, aki most fiatal azért, aki már nem, annak nosztalgiából, és aki már rég nem, annak meg azért, hogy lássa; igen manapság tényleg vannak helyek ahol ennyire durva a helyzet. Ez jó vagy rossz, hgoy ilyet mutatnak a TV-ben? Mindenki döntse el. Viszont a 18-as karika az komoly...
Kötelező


4, My name is Earl (vígjáték) kezdés éve: 2005

A főszereplőnk Earl, egy igazi amerikai suttyó, aki öccsével Randy-vel életük során rengeteg csínyt, baj és kárt okoztak. Egynap Earl nyer egy sorsjegyen 100 ezer dollárt, azonban azt egy hajszál híján el is vesztette, ekkor döbbent rá, hogy mindennek a hátterében a karma áll, és ha jót tesz, vele is jó dolgok történnek. Ekkor írt egy listát, amin az össze rossz tette szerepel, ezeket próbálja megjavítani, hogy így az ő élete is a karma segítségével jobbra forduljon.
Nem az a kimondott poénos dologról van szó. (senki ne várja az alánevetős dolgot) Ez tényleg egy igaz szituációs komédia. Ahogy Earl vissza megy az összes emberhez, akikkel évekkel ezelőtt szúrt ki, elmeséli nekik, hogy mit tett, és megpróbálja helyrehozni, nos ez adja meg ennek a sava borsát. Persze ha valamit nem sikerül rendesen helyrehozni, a karma egyből ott van és "bemutat" Earlnek. Hogy érdemes-e nézni? Aranyos kis sorozat, tényleg nem az a földön fekvős röhögős (de nem is annak szánták), hanem az a kis mosolygós. (ami M.o.-on anyira nem divat/népszerű sajna) Az igazat megvallva a 2. évadig néztem, mert idő híján nem bírtam befejezni, de azóta a CC-on ha megy, egy-egy részt mindig végig nézekÍgy,bár lehet alá becsülöm picit a sorozatot, de most per pill, ez csak:

Unaloműzőnek

3, Dexter (krimi-dráma-mystery) kezdés éve: 2006

Főszerepben egy miami vérnyomelemző áll, aki mellesleg sorozatgyilkos. Csecsemőkorában ölték meg az anyját és őt a gyilkos a saját anyja vérében fürödve hagyta a helyszínen. Egy rendőr fogadta be és nevelte fel. Gyerekkorában derült ki, hogy nincsenek érzései, illetve, hogy folyamatos "lelki nyomás" alatt van, melyet csak a gyilkolás enyhíti. Apja egyetlen lehetősége az volt, hogy megtanítsa a gyilkolásra.
Amerikában a kábeles csatornákon futó sorozatok közül talán a legnépszerűbb sorozatról van szó. Az 50 perc minden pillanatát végig lehet izgulni, egyszerűen tökéletes krimi. Dexter érzelemmentes világnézete pedig még minket is hosszú időre el tud gondolkodtatni. És a legjobb az egészben, hogy én sose éreztem még a "nagy" sorozatokhoz hasonló epizód felépítést ( itt gondolok pl: Supernatural, Smallville féle: 9. percig bevezetés, 20. perctől akció, 30. percben a szinte megoldhatatlan helyzet és pontban 35.percben 1 perc alatt győz a jó - efféle "klisé" felépítés nincs ebben a sorozatban)

Kötelező

2, Jack and Bobby (dráma) kezdés éve: 2004

 2049-es év amerikai elnökének gyermekkoráról szóló sorozat. Három szereplőnk; az elvált politikai aktivista és egyetemi politológiai tanárnő, a nagyobbik fia Jack, a híres és népszerű sportoló és a 8 éves Bobby, aki visszahúzódó, nehezen barátkozó kissé furcsa fiúcska. Ennek a családnak a veszekedéseit, vitáit és természetesen Bobby elnökké válásának legfontosabb gyerekkori eseményeit láthatjuk.
És hogy miért érdemes megnézni? Könnyű kis családi dráma, 1 évadot élt csak meg, de van eleje,közepe,vége. Azaz nem kell a végén agyalni, hogy "jaj istenem mi lesz". És nem csak a tizenéves Jack drámáit láthatjuk, hanem a 8 éves Bobby "első elnöki lépéseit" illetve a diákjaival spanglizó anya baklövéseit.

Egyszer majd 

1, Roswell (dráma-mystery) kezdés éve: 1999

Három "ufóról" szól, akik a híres roswelli estekor érkeztek hozzánk. Éveken át nem derült fény a titkukra, azonban egy nap, Max képességével megmenti Lizt, innentől kezdődnek a bonyodalmak, hisz egy ember megtudta hármuk titkát. 
Ez a sorozat remek ötvözete egy tini és egy krimi sorozatnak megfűszerezve egy kis sci-fi/mysery-vel. Ezt az arányt annyira jól eltalálták a sorozatban, hogy aki utálja a nyálas tini love sztorikat, illetve bealszik a "40 percen keresztül csak kérdezek" nyomozós dolgokon azoknak is maximálisan tudom ajánlani. Bennem anno nagyon mély nyomot hagyott. A főcímdalt Dido énekli, azt hiszem ez az egyetlen főcím/intro, amit sohasem tekertem el.
Kötelező

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Start typing! - Nem jelenik meg azonnal, először elküldjük moderálásra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...