Film ajánló: Cemetery Junction



Vagy magyar címén Kisvárosi Rock 'n' Roll.  Egy idei Britt filmről van szó. Igen Britt, de nem kell mindjárt a kukába dobni! Tényleg. Még a kommentekben is azt mondják az angolok, hogy miért nem tudunk mindig ilyen szinvonalú, és szórakoztató filmet csinálni?!



A hetvenes években játszódik a film. Három fiatalról szól, akik próbálnak kitörni a kisvárosi monoton életből, és a sznobság szürke hétköznapjaiból. A főszereplők: egy állandóan balhézós srác (aki szerintem nagyon hasonlít Tony-ra a Skins első gárdájából, de kiderült nem ő az), egy lúzer, aki nem tud csajozni és a jó srác, akinek szilárd képe van a jövőjét illetően. Ez a bulizós, csajozós balhézós dolog addig marad fent a srácok között, míg a "jósrác" nem találkozik diákszerelmével 10 év után, és teljesen megváltozik a látásmódja.


Na ő lenne a diákszerelem. Felicity Jones. (Amúgy a filben a fotózás a hobbija.)[meg tök szép is] Ekkor változik meg szépen lassan minden.
Egyébként imdb-n 7,2-es, szóval ezzel a számmal tényleg a jó film kategóriába esik. Nem tipikus romantikus film, inkább egy filmdráma, de abból is a lazább fajta. (és a szerelmes pár nem csókolózik a filmben, még a végén se, ami meglepő, mert eltér picit a közhelyektől, számomra ettől csak több pontot kap) Aki kedveli a 70-es évek sílusát, szereti a fiatalokról szóló filmeket abszolút ajánlott, mert ebben a kategóriában nem sok JÓ britt filmről hallottam.
Emellett kapunk rengeteg poént is, az apa meg az anyós állandó veszekedést, a szexmániás brutál magyarhangú szakácsot, és persze a lúzer srác hülyeségét it.
A soundtracket nem fogjuk letépni a film után, de nagyon jól passzol a filmhez.
A britt táj pedig gyönyörű, nem is tudom hány napot várhattak, hogy olyan szép napfelkeltét vegyen fel...

Legközelebb felirattal fogom megnézni, tuti nagyon király a britt akcentus. (britt akcentus 4ever, le az elcsépelt amerikai angollal! :D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Start typing! - Nem jelenik meg azonnal, először elküldjük moderálásra.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...